Diksiyon Eğitimi Antalya

Topluluk önünde konuşma yaparken sesimizin titremesi veya kayması durumu, 
aklımızdan geçen düşünceleri istediğimiz biçimde ifade edememe, elimizi kolumuzu nereye koymamız gerektiğini, nereye bakmamız gerektiğini, nasıl durmamızın gerektiğini şaşırma, konuştuğumuz kişinin ilgisini uyanık bir şekilde tutamama... 

Çoğu insanın konuşma esnasında yaşadığı doğal problemler olarak karşımıza çıkıyor. 

Fakat sosyal hayatımızı, kariyerimizi kısacası yaşamımızın her alanını olumsuz olarak etkileyen bu unsurlar, "Diksiyon Eğitimi" adı altında verilen eğitimler aracılığıyla yok ediliyor. Üstelik Diksiyon Eğitimi katılımcılarına sunduğu benzersiz Sınırsız Eğitim Hizmeti sayesinde Etkili Konuşma Eğitimi’ne bir defa katılıyorsunuz fakat öğrendiklerinizi dilediğiniz anda, hatta yıllar sonra bile ücretsiz olarak tekrar tekrar tazeleme şansına sahip oluyorsunuz.

Söyleyiş sanatının en önemli niteliklerden biri de sözlerin söylenişindeki ses tonudur. Konuşurken, söze çok yüksek sesle başlayıp nefes yetiştirememek yüzünden ses tonundaki düşmeler, anlatımın değerini kaybettirir. Sözlerin heyecan değeri bağırmak suretiyle yansıtılmaz. Kimi konuşmacıların yaptıkları gibi, gereksiz bağırıp çağırmalar, çoğu zaman konuşmanın akışına zarar da verebilir,  Çünkü, ölçüsüz bağırıp çağırmalar, sesin kasılmasına, çatlaklaşmasına ve nefesin zamanından önce tükenmesine yol açabilir.

Bir konuşmanın heyecan bakımından en yüksek noktaya vardığı yerde ses tükenirse, konuşmadaki anlam kaybolacaktır Bu bakımdan yoğun duygu ve düşünceleri anlatırken sesin gücü gelişi güzel bir şekilde tüketilmemelidir. Nefes sıklaştırılmamalı; ses, yükselen duygunun ve kabaran heyecanın doruğuna yetişecek şekilde ayarlanmalıdır. Söz sırasındaki iniş ve çıkışlar ustalıkla ayarlanmalı, geçişler yumuşak bir tarzda yapılmalıdır.

Antalya Diksiyon Eğitimi İçeriği;

Ses / Nefes / Boğumlama (Artikülasyon)

Nefesin doğru ve gerekli biçimde kullanılabilmesi , ses sınırının genişletilmesi , sesin etkili bir düzeye ulaştırılabilmesi , seslerin doğru yerden ve doğru zamanlamayla aktarılabilmesi konularında yapılan çalışmaları içerir.

Sesletim (Fonetik)
 
Sesletim ve söyleyiş yanlışlarının düzeltilmesi ve doğru konuşmanın temeli olan sesletim (fonetik) kurallarının öğretimi ve uyugulamalarla zenginleştirilmesidir.

Konuşma Sanatı (Diksiyon)

Duygu ve düşüncelerin doğru ve etkileyici bir biçimde aktarılmasının sağlanması için tonlama, vurgulama konularında  metne bağlı ya da doğaçlama (metinsiz) çalışmaları içerir.

İletişim (Diyalog)

Yaşamın içinde ilgi kişilerle ya da, topluluklarla kurulması gereken iletişimin güçlendirilmesi ve etkili olabilmesi için yapılan çalışmalardan oluşur.

Kamera İle Çalışma

Katılımcıların kendi seçtikleri bir konuda kamera karşısında yapacakları konuşmaları ,katılımcıların ve eğitmenlerin eleştirileridir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Diksiyon Kursuyla ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki Diksiyon Kursularımız için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Diksiyon Kursuna tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki Diksiyon Kursularımız için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Diksiyon Kursuna tıklayabilirsiniz.

Bursa’daki Diksiyon Kursularımız  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Diksiyon Kursuna tıklayabilirsiniz.
Bu makale şu konularla ilgili olabilir :izmir diksiyon - diksiyon eğitimi izmir - izmir diksiyon - izmir diksiyon eğitimi -

Yorumlar